Tiskovna konferencija - knjižnični stacionari


Kategorija: Općenito
Tiskovna konferencija - knjižnični stacionari

Na tiskovnoj konferenciji 29.06.2015. Gradska knjižnica i čitaonica Požega upoznala je sugrađane kako se od jeseni kreće s projektom knjižničnih stacionara u Velikoj, Jakšiću i Kaptolu. Riječ je o svojevrsnim dislociranim knjižnicama koje će čitateljima omogućiti posuđivanje knjiga u svojim sredinama.

Također se kreće i s projektom mini knjižnica. Bit će smještene na tri lokacije u gradu: Babinom Viru, Rekreacijskom centru i parku kod Zvečeva pored spomenika Nikoli Tesli.
Ravnateljica je najavila da i ove godine školarci koji su prošli s pet do 30. rujna imaju pravo upisa po cijeni od 50 kuna. Za ostvarivanje tog prava trebaju donijeti svjedodžu kao dokaz.

Novina je i povlaštena cijena upisa za nezaposlene, akcija je  trajnog karaktera gdje nezaposlene osobe, s potvrdom sa Zavoda za zapošljavanje ne starijom od 15 dana, ostvaruju pravo upisa u knjižnicu za 50 posto nižu cijenu od uobičajene, odnosno za 35 kuna.

Podsjetila je da je ljetno radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7,30 do 14 sati, utorkom i četvrtkom od 13 do 19 te subotom od 7,30 do 12 sati.

Iz medija:

Uskoro kreću projekti mini knjižnice i knjižnični stacionari

Čitajte, jer vam znanje ne može nitko oduzeti" - moto je ljeta u Gradskoj knjižnici

Članarina za nezaposlene upola jeftinija; od jeseni knjižnice i u općinama