Print this page

Događanja

Portal Hrvatska kulturna baština


Portal "Hrvatska kulturna baština" okuplja i predstavlja digitalne zbirke i digitalnu građu hrvatske kulturne baštine. Cilj je portala prikazati javnosti putem interneta baštinu koju nasljeđujemo i prepuštamo novim generacijama. Od 01. 02. 2010. Gradska knjižnica i čitaonica Požega uvrštena je u popis nacionalne digitalne baštine.

 

Kategorija: Općenito
Portal Hrvatska kulturna baština

01. 02. 2009. Digitalna baština Zavičajne zbirke "Possegana" uvrštena je na portal  "Hrvatska kulturna baština". Projekt "Hrvatska kulturna baština" nacionalni je projekt digitalizacije arhivske, knjižnične i muzejske građe. Njime se želi potaknuti stvaranje novog digitalnog sadržaja, poboljšati njegovu dostupnost i vidljivost te promicati sustavan i ujednačen pristup digitalizaciji građe u kulturnim ustanovama. Projekt je pokrenulo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a kao nositelji u njemu sudjeluju Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatski državni arhiv i Muzejski dokumentacijski centar, na temelju Sporazuma o suradnji koji je potpisan u ožujku 2007. godine.


Digitalizirana baština Zavičajne zbirke "Possegana" okuplja na jednom mjestu digitalne reprodukcije vrijedne i rijetke građe pohranjene u zbirkama i odjelima Gradske knjižnice.

Digitalna baština "Possegana"