Print this page

Događanja

Work with us (Radite s nama)


Kategorija: Općenito
Work with us (Radite s nama)
13.02.2015. predstavnica američkog veleposlanstva u Zagrebu, Marija Cvetnić Kopljar predstavila je program Work with us (Radite s nama).

Radi se o programu koje provodi američko veleposlanstvo u suradnji s Ekonomskim fakultetom (Knjižnicom) u Zagrebu i Hrvatskim knjižničarskim društvom po županijskim knjižnicama u Hrvatskoj, a naglašava ulogu knjižnica kao širitelja znanja i njene važnosti za lokalnu ekonomiju.

Svrha ovog projekta je da se lokalna knjižničarska zajednica potakne na usluge koje se u američkim narodnim knjižnicama već godinama uspješno provode. Osim toga, Zrinka Udiljak Bugarinovski, voditeljica Knjižnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održala je predavanje o poslovnim knjižnicama.

Ovom prilikom Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega Veleposlanstvo SADa uručilo je i donaciju simbolične zbirke (12) knjiga na engleskom jeziku, s liste Books that shaped work in America (Knjige koje su oblikovale rad u Americi) koju je sastavila Kongresna knjižnica u Washingtonu i Američko ministarstvo rada, povodom njegove 100 godišnjice. 

Iz medija:

Knjižnice kao ključ razvoja gospodarstva

Poticaj osnivanju poslovne knjižnice za buduće menadžere

Projekt "Work with us" predstavljen u požeškoj knjižnici

Poslovne knjižnice - ključni čimbenik u restrukturiranju gospodarstva

Work with us – Knjižnica kao širitelj poslovnih informacija