Print this page

Događanja

Najavljena izložba „Koja doobra knjiga“


Kategorija: Općenito
Najavljena izložba „Koja doobra knjiga“

07.10.2015. u čast 170 godina Gradske knjižnice i čitaonice Požega, Gradski muzej Požega priprema zajedno s djelatnicima ove ustanove izložbu pod nazivom „Koja doobra knjiga“. O tome je danas na konferenciji u Kazališnoj kavani na čijem se mjestu nekada nalazilo svratište koje je među ostalim u jednom povijesnom vremenu služilo i kao čitaonica govorila Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja, Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice te autorice izložbe Dijana Klarić i Ljiljana Marić.
Izložba koja će biti otvorena 15. listopada kada počinje Mjesec hrvatske knjige predstavit će ne samo povijest požeške Čitaonice i knjižnice nego i vrlo zanimljive raritete koji se čuvaju u Gradskom muzeju kao što su dvije postinkunabule iz 1524. i 1528. godine te u hrvatskim razmjerima jedinstven rukopisni udžbenik iz kemije iz 18. stoljeća Pavla Thallera.
Ovom prigodom potpisan je i sporazum između Gradske knjižnice i čitaonice i Gradskog muzeja o katalogiziranju i sređivanju muzejske knjižnice.

Iz medija:

Gradska knjižnica i čitaonica slavi 170. rođendan

"Koja doobra knjiga" - izložba povodom 170 godina požeške knjižnice