Print this page

Događanja

Izložba u Gradskom muzeju povodom 170. godina Gradske knjižnice i čitaonice


Kategorija: Općenito

15.10.2015. povodom Mjeseca hrvatske knjige i povodom 170. obljetnice utemeljenja Gradske knjižnice i čitaonice Požega. 

Ova izložba priređena je u čast 170 obljetnice od utemeljenja čitaonice u Požegi i prikazuje knjigu nekad i sad, a s druge strane prikazuje značaj knjige kroz povijest te značaj svih suvremenika  vezanih uz knjižnicu. Bogatim programom zapravo cijele godine obilježavamo ovu važnu obljetnicu, od "Noći knjige" gdje smo prikazali sve svoje aktivnosti do otvaranja tri stacionara i postavljanja mini knjižnica u Požegi – rekla je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice.

Autorice izložbe su Dijana Klarić i Ljiljana Marić, a muzeološke instalacije izradila je Marija Matijanić. Kako je rekla Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja, ona je plod zajedničkog rada tri gradske ustanove u kulturi: Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice i Gradskog kazališta.

Izložbi su nazočili zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Darko Puljašić te mnogobrojni gosti i posjetitelji. Izložbu je otvorio Milan Lukić, publicist i suradnik Gradskog muzeja, ali i naš najvjerniji član i čitač!


Iz medija:

U Gradskom muzeju: Koja doobra knjiga

Izložba povodom 170 godina Gradske knjižnice i čitaonice

Koja dobra knjiga

Jubilej Knjižnice: Uz 170.godišnjicu otvorena izložba “Koja dobra knjiga”

"Gledamo li naprijed, prvo što želim je dovršetak knjižnice kako bi bila u adekvatnom prostoru"

Gradska knjižnica i čitaonica slavi 170. rođendan