Print this page

Događanja

Noć knjige 2016.


Kategorija: Općenito
Noć knjige 2016.

22.04.2016. održana je još jedna Noć knjige. Bogatim programom Noći knjige okupilo se 800 posljetitelja jer smo i ove godine pripremili 19 različitih programa.  Također smo omogućili svim posjetiteljima da pogledaju novi prostor Gradske knjižnice koji je dobio svoje završne konture.

Program ovogodišnje Noći knjige otvorio je gradonačelnik Vedran Neferović.

- Ovaj prostor koji imamo u knjižnici iz godine u godinu pomalo dolazi do pravih kontura. Rekao bih optimistično da ćemo doista iduće godine do Noći knjige u potpunosti čitati i koristiti knjigu u ovom prostoru. To je moja iskrena želja, nadam se i zaposlenika knjižnice i vas korisnika. Stoga vas iskreno molim za strpljenje i razumijevanje u idućih godinu dana jer trebat će strpljenja i ovim djelatnicima kako bi uspješno organizirali rad uz sve intenzivnije radove. Želim vam ugodan boravak, da i dalje Gradska knjižnica i čitaonica bude mjesto okupljanja, susreta, razgovora i razmjena lijepih riječi i ideja – poručio je gradonačelnik Neferović.

Program je počeo kod Mini knjižnica na nekoliko lokacija u gradu, a nastavio se akcijom neprekinutog čitanja ispred zgrade knjižnice. Za one najmlađe organizirana je pričaonica i čitaonica o igračkama, radionica izrade glagoljičkih znakova te radionica izrade igračka. Ljubitelji glazbe uživali su u zvukovima vječnih Ramonesima i Louisa Armstronga, oni koje zanimaju putovanja mogli su poslušati putopisno predavanje Boška Soldića, a održan je i Požeški book kviz na temu književnosti, filma i glazbe.

U cjelovečernjem programu posjetitelji su mogli pogledati izložbu najzanimljivijih izdanja knjiga i multimedije na temu Williama Shakespearea čija se 400. godišnjica smrti obilježava ove godine. U Galeriji tunel izloženi su bili radovi interaktivne radionice za odrasle koju provodi Gradska knjižnica, a poseban interes zasigurno je privukla „živa“ izložba fotografija iz natječaja „Knjiga svaki dan“ za čiju su prezentaciju zaslužni bili požeški srednjoškolci. Na ovaj popularni natječaj kojega Gradska knjižnica i čitaonica Požega organizira treću godinu za redom pristiglo je 200 fotografija od 101 autora iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo predvođeno fotografom Damirom Hoykom najboljom fotografijom proglasilo je uradak Petra Starčevića, drugi je Vladimir Mandić, a treći Mario Radaković.

Večer je završila nastupom grupe Acustic porn predvođene Zvjezdanom Marjanovićem, a za one neumorne iza ponoći je bio organiziran i After party u novootvorenoj pivnici Slawoner.

Fotogalerije:

Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, 22.4.2016.

Iz medija:

Brojni posjetitelji uživali u Noći knjige u Gradskoj knjižnici Požega

Hoyka: Fotografija je postala tako snažan medij da konkurira pisanoj riječi. Mislim da smo mi fotografi potencijalni pisci

Noć knjige 2016.

Požeška Noć knjige 2016.

Noć knjige u Požegi - Počast knjizi riječju, glazbom i fotografijom

Noć knjige - Dogodine u novom i uređenom starom prostoru knjižnice