Print this page

Događanja

Nova sezona aktivnosti za umirovljenike u Gradskoj knjižnici i čitaonici


Kategorija: Općenito
Nova sezona aktivnosti za umirovljenike u Gradskoj knjižnici i čitaonici

21.09.2016. Uz brojne aktivnosti Gradske knjižnice i čitaonice Požega početkom ove godine pokrenut je program „Čitam. Učim. Družim se“ namijenjen osobama treće životne dobi. Veliki interes koji je program polučio od samoga početka rezultirao je nastavkom aktivnosti i ove jeseni. Na susretima koji se održavaju jednom mjesečno u toploj atmosferi Čitaonice, umirovljenici razgovaraju o knjigama, ali i o drugim društvenim temama te planiraju zajedničke aktivnosti. Radionice i razgovore o općim društvenim temama vodi knjižnična volonterka pedagoginja Manuela Zima Čevapović.

- U ovoj ćemo sezoni imati goste na našim susretima, od psihologa i liječnika do amatera umirovljenika koji će predstaviti svoje radove. Osim druženja i razgovora o knjigama koje je prvenstveno cilj našeg okupljanja, polaznici su pokazali interes da zajedno posjetimo i neka događanja u gradu – rekla je voditeljica programa.

Na prvo okupljanje ove jeseni stigao je i gradonačelnik Vedran Neferović kako bi im poželio ugodno druženje, ali i najavio nove aktivnosti koje su u planu, a namijenjene su osobama treće životne dobi.

Iz medija: