Print this page

Događanja

Posjet ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek


Kategorija: Općenito
Posjet ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek

 04.04.2017.  Grad Požegu je posjetila ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek te se tom prilikom sastala s gradonačelnikom Grada Požege Vedranom Neferovićem i ravnateljicama triju gradskih ustanova u kulturi. Na sastanku se razgovaralo o infrastrukturnoj problematici ustanova te mogućnostima njihova postepenog rješavanja, a po završetku radnog dijela ministrica je obišla zgrade Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i čitaonice te Gradskog kazališta.

- Grad Požega i ustanove iz kulture imaju svoje probleme, prvenstveno infrastrukturne. Najveće breme i teret koje zadnjih desetak godina zahtijeva sufinanciranje Grada je zgrada Gradske knjižnice i čitaonice koja je sada došla u fazu da se radovi moraju preseliti u stari dio zgrade koji je pod zaštitom. Mora se pronaći način za financiranje ovih radova – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

- Zadovoljna sam entuzijazmom i energijom, a Ministarstvo kulture će vidjeti kako može pomoći da se riješi problem Gradske knjižnice i da se ubrza rad na tom velikom investicijskom projektu. Mi smo ove godine osigurali 2 milijuna kuna, međutim vidimo da postoji potreba za većim ulaganjima. - rekla je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

 

Fotogalerija:

Požega: Ministrica Obuljen Koržinek sastala se s gradonačelnikom Neferovićem

Iz medija:

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila Požegu i obišla ustanove u kulturi

Ministrica kulture upoznata s problemima u gradskoj knjižnici i muzeju

Ministrica Obuljan Koržinek: ¨Ministarstvo će u prvom redu vidjeti kako može pomoći da se riješi problem Gradske knjižnice¨