Print this page

Događanja

Predstavljanje projekta Hrvatska stvara


Kategorija: Općenito
Predstavljanje projekta Hrvatska stvara

10.04.2018. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega održano je predstavljanje projekta Hrvatska stvara kojim se kod mladih želi suzbiti strah od izazova i inovacija, povećati interes za tehničku kulturu, općenito prirodoslovna i znanstvena područja te poduzetništvo.

Kako bi što više mladih u Hrvatskoj doživjelo taj osjećaj, pokrenut je projekt pod nazivom Hrvatska stvara koji provode tvrtka STEMI i Udruga Programerko kao predstavnik Code Cluba Hrvatska s partnerima. Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture te uz potporu veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, a cilj mu je osigurati mjesta u cijeloj Hrvatskoj gdje se djeca i mladi mogu sastajati, učiti i postati stvaratelji novih tehnologija.

Predstavljanje je započelo motivacijskim predavanjem Luke Fučeka, odnosno pričom o iskustvima vezanim uz gradnju tehnološke tvrtke STEMI koju su prepoznali i svjetski giganti poput Amazona, Intela i Googlea. Ana Nikolić iz Udruge Programerko predstavila je Code Club Hrvatska, svjetsku mrežu volonterskih klubova programiranja za djecu koja je krenula iz Velike Britanije. Nakon predstavljanja održana je i programerska radionica za djecu kako bi se predstavila Code Club inicijativa koja će poslužiti kao platforma za provođenje projekta.

Iz medija:

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega predstavljen projekt Hrvatska stvara

Hrvatska stvara u Požegi - Projekt koji mlade potiče na kreativnost i stvaranje novih tehnologija

Hrvatska stvara u Požegi– Projekt koji mlade potiče na kreativnost i stvaranje novih tehnologija

Fotogalerija