Print this page

Događanja

Noć knjige 2018.


Kategorija: Općenito
Noć knjige 2018.

23.04.2018. Noć knjige ove godine zbog završne faze i intenziteta radova u novom dijelu zgrade knjižnice, održao se samo u starom dijelu zgrade. Novi dio u izgradnji je u pratnji Aleksandre Šutalo, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice, obišao gradonačelnik Požege Darko Puljašić. 

Ove godine sugrađanima smo ponudili besplatan upis u knjižnicu na šest mjeseci za sve nove članove. Produženje članstva na godinu dana u Noći knjige se moglo obaviti po akcijskoj cijeni od 50 kuna. Na tradicionalnom Sajamu knjiga građani su poklanjali knjige jedni drugima, a knjižnica građanima rashodovane knjige. Također je bila postavljena izložba fotografija iz foto natječaja Knjiga svaki dan te su proglašeni pobjednici. Prva nagrada otišla je u Split, druga u Dugo Selo, dok je treću nagradu osvojila Požežanka Snježana Brus.

Glavne aktivnosti na Odjelu za odrasle bile su anketiranje sugrađana i korisnika vezano za vizije i sadržaje nove knjižnice koja bi uskoro trebala biti dovršena i otvorena.

Dječji odjel je za Noć knjige pripremio dvije radionice. Od 18:00 sati najmlađi korisnici knjižnice pratili su pričaonicu „Noć s(l)ova u svijetu Grimmove bajke“ uz likovnu aktivnost na temu ispričane bajke. Od 20:00 sati za djecu starijeg uzrasta Čitateljski klub „Čita“ upriličio je čitanje uz dramatizaciju po predlošku romana Sanje Pilić „Ideš mi na živce.“

Fotogalerija

Video

Iz medija:

Danas obilježavamo Noć knjige

Požeška noć knjige u znaku iščekivanja dovršetka novog dijela knjižnice

Noć knjige u Požegi – Knjiga na policama i fotografijama, knjiga u razgovorima i planovima

Noć knjige - Moć knjige za Požežane cijelu večer

POŽEŠKA NOĆ KNJIGE: Knjiga u središtu pozornosti

Video - Vijesti Katoličke gimnazije