Print this page

Događanja

Najčitatelji 2018.


Kategorija: Općenito
Najčitatelji 2018.

20.12.2018. po petnaesti puta održana svečana dodjela nagrada Najčitatelj 2018. godine.

Najčitateljica beba je Sonja Tomašević, najmlađa čitateljica. Ima samo godinu dana i dolazi u knjižnicu u pratnji mame i sestre Katje. Dar joj je uručio gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić.

Nagradu najčitatelj u kategoriji predškolaca osvojila je šestogodišnja Krstin Perša Eni, a u kategoriji školarca mjesto najčitatelja je pripalo Gabrielu Čokrliću.

Nagradu za vjernost knjižnici dobio je Antun Josipović, najčitateljica odjela za odrasle je Danijela Oroz, a najvjernija obitelj je Obitelj Šimleša.

Najčitatelj Glazbenog odjela i multimedije je Antonio Jurković, a najčitatelj Studijskog odjela i čitaonice je Silvijo Šaur.

Za višegodišnju suradnju nagradu je primila i voditeljica Kreativne radionice gimnazijalaca KRUG Vera Ćuže Abramović.

Najčitatelji stacionara u Velikoj, Jakšiću i Kaptolu su Naomi Bašić, Snježana Raguž i Željko Haničar.

Dječji odjel knjižnice svake godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Kviz se provodi online u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske. Ove godine u njemu je sudjelovalo dvadesetero korisnika knjižnice, a pobjednica ispred naše knjižnice je Marija Čokrlić, učenica 8.razreda OŠ Dobriša Cesarić, koja je također primila nagradu.

Iz medija:

Najčitatelj 2018. godine

Nagrade najčitateljima u više kategorija: Sonja Tomašević jednogodišnja je najčitateljica dok je u kategoriji odraslih nagrada pripala Danijeli Oroz

Proglašeni najčitatelji Gradske knjižnice i čitaonice Požega

Najmlađa čitateljica jednogodišnja Sonja Tomašević, a najčitateljica je Danijela Oroz

Nagrađeni najčitatelji u 2018. godini