Print this page

Osnivanje

Glazbeni odjel i multimedija Gradske knjižnice i čitaonice Požega otvoren je 10.03.2006. godine kao samostalna organizacijska jedinica kojoj je povjerena zadaća da na jednom mjestu prikuplja, na standizirani način sređuje, čuva i daje na korištenje knjige o glazbi, glazbene časopise, muzikalije, te zvučne i video zapise različitih formata (A-CD, CD-ROM, VHS i DVD).

Uz svu ostalu građu u vezi s glazbenom umjetnošću (referentna literatura) na odjelu se nalaze i knjige o filmu, filmskoj umjetnosti, plesu. Posebna se pažnja posvećuje obrazovnoj funkciji školske i studentske mladeži, kako s nabavom građe, tako i sa stvaranjem prostora u kojem će se zadržavati mlađi korisnici.

Korisnicima su na raspolaganju slušaonica sa CD-playerom i dva računala sa pristupom Internetu, prostor namijenjen čitanju časopisa o filmu, glazbi i referentne literature. Odjel je smješten u dvije prostorije s građom izloženom u slobodnom pristupu, koja se može pretraživati u CROLIST-ovom e-katalogu. Tom se prostoru pridružuje i dodatna prostorija opremljena najsuvremenijom opremom (TV uređajem, DVD playerom i surround sustavom zvučnika) namijenjena projekcijama, predavanjima, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, CD-a i dr. Na taj način Odjel nastoji doprinijeti i u kulturnom životu Grada Požege.