Rezultati foto natječaja “Knjiga svaki dan 2017.”

U natječaju koji je trajao od 6. ožujka do 1. travnja 2017. sudjelovao je 91 autor s ukupno 221 prijavljenom fotografijom. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Maja Žebčević Matić i Aleksandra Pavlović nagrađeni su sljedeći autori i fotografije:

1. mjesto
Lara Lutring

za fotografiju Dobriša Cesarić, Vjetru

2. mjesto
Marija Mrkojević

za fotografiju Antun Gustav Matoš, Lamentacije

3. mjesto
Dina Mlinac

za fotografiju Ghjacumu Thiers, Odiseji

LINK: Popis svih odabranih fotografija za KSD izložbu "Probudi me!"

Izložba fotografija "Knjiga svaki dan 2017." bit će otvorena 21. travnja 2017. u okviru programa Noć knjige, a trajat će do 28. travnja 2017. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje, a nagrađenim autorima i nagrade.

KSD IZLOŽBA informacije: Noć Knjige 2017. Požega - Facebook Event

Gradska knjižnica i čitaonica Požega zahvaljuje svim autorima na sudjelovanju u foto natječaju, a pobjednicima i odabranima za izložbu čestita!

Požegi, 12. travnja 2017.
Ur.broj. 17 -77 - 2017

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega,
Aleksandra Pavlović, dipl.knjiž.

Pratite nas na Facebook-u

Nagrade

Paket 1. mjesto

• novčana nagrada 500,00 kn
• godišnja članarina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega
• poklon paket knjiga
• poklon sponzora Krauthaker
• poklon Foto Kaća — nagrađena fotografija u okviru
• diploma

Paket 2. mjesto

• godišnja članarina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega
• poklon paket knjiga
• poklon sponzora Krauthaker
• poklon Foto Kaća - nagrađena fotografija u okviru
• diploma

Paket 3. mjesto

• godišnja članarina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega
• poklon paket knjiga
• poklon sponzora Krauthaker
• poklon Foto Kaća - nagrađena fotografija u okviru
• diploma

Autorska prava, korištenje fotografija i odgovornost

Gradska knjižnica i čitaonica Požega (u daljnjem tekstu: Organizator) ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad fotografijama koje sudionici pošalju Organizatoru radi sudjelovanja u natječaju i izložbi. Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima – autorima fotografija, a Organizator stječe pravo korištenja fotografija u svrhu natječaja i izložbe te njihove promidžbe bez plaćanja ikakve naknade. Organizator može fotografije koristiti i u promidžbene svrhe za svoju djelatnost bez plaćanja naknade.

Potpora

Program se održava uz potporu Ministarstva Kulture RH.

Suradnici / sponzori / donatori

               

ARHIVA

Knjiga svaki dan 2016.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2016. sudjelovao je 101 autor iz cijele Hrvatske s 200 prijavljenih fotografija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su PETAR STARČEVIĆ (Ja jesam knjiga, ja jesam naslovnica, ja jesam glavni lik), VLADIMIR MANDIĆ (Crni mačak /možda i mačka/) i MARIO RADAKOVIĆ (Volim čitanje). Izložba s 28 fotografija iz natječaja otvorena u Noći knjige 2016., 22. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi. Izložba je bila mobilna. Nosili su je učenici srednjih škola iz Požege. Gostovanje izložbe u 2016. godini: Gradska knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice.

Noć knjige 2016. + Izložba Knjiga Svaki Dan 2016.

Knjiga svaki dan 2015.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2015. sudjelovao je 106 autora iz cijele Hrvatske s 264 prijavljene fotografije. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su Zvonimir Tanocki (Vinkovci), Miroslav Babić (Zagreb), Tomislav Veić (Zagreb). Izložba s 81 fotografijom iz natječaja postavljena je i otvorena u Noći knjige 2015., 23. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

Pregled fotografija na izložbi KSD 2015.

Galerija fotografija s otvorenja izložbe u Noći knjige 2015.

Knjiga svaki dan 2014.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2014. sudjelovao je 85 autora iz cijele Hrvatske s dvjestotinjak prijavljenih fotografija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su Dijana Nazor (Zagreb), Srđan Savković (Split) i Zlatko Morić (Rijeka). Izložba s pedesetak fotografija iz natječaja postavljena je u suradnji s Hrvatskim fotosavezom, a otvorena u Noći knjige 2014., 23. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

Galerija fotografija s otvorenja izložbe u Noći knjige 2014.