Arhiva fotonatječaja i izložbi "Knjiga svaki dan"KSD 2021.

U natječaju koji je trajao od 1. rujna do 1. listopada 2021. sudjelovalo je 125 autora s ukupno 362 prijavljene fotografije. Tema natječaja bila je fotografski portret osobe na čijem se licu može iščitati emocija.

Prema ocjenama Prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Tatjana Kostanjević, Mia Matijević Akrap i Aleksandra Šutalo, nagrađeni su sljedeći autori i fotografije:

1. MJESTO
Etna Marković

za fotografiju Jučer sam plakala / Iyanla Vanzant

2. MJESTO
Vedran Bišćan

za fotografiju Isijavanje / Stephen King

3. MJESTO
Vanessa Lukas

za fotografiju Tena / Josip Kozarac

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo za izložbu Čitam. Osjećam. izabrani su sljedeći autori i fotografije: Popis izabranih autora

Izložba Čitam. Osjećam.
Otvorenje izložbe KSD 2021

KSD 2020.

U natječaju koji je trajao od 1. ožujka do 1. svibnja 2020. 174 autora s ukupno 451 prijavljenih fotografija.  Tema natječaja je bila naslovnica knjige.

Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Vera Ćuže-Abramović, Maja Glušić i Aleksandra Šutalo, nagrađeni su sljedeći autori i fotografije:

1. mjesto
Marina Krištofić, Zagreb

za fotografiju Nevidljivi čovjek / Herbert George Wells

2. mjesto
Anamarija Maršić, Ivankovo

za fotografiju Lolita / Vladimir Nabokov

3. mjesto
Maja Maljković Zelalija, Trogir

za fotografiju Pitanje anatomije / Marina Vujčić

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo za izložbu Lice knjige izabrani su sljedeći autori i fotografije: Popis svih odabranih fotografija za KSD izložbu "Lice knjige"

Izložba Fotoilustracija

KSD 2019.

U natječaju koji je trajao od 01. ožujka do 10. travnja 2019. sudjelovalo je 126 autora s ukupno 349 prijavljenih fotografija. Tema natječaja je bila Fotoilustracija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Marina Vujčić, Alis Marić i Aleksandra Šutalo nagrađeni su sljedeći autori i fotografije: 1. mjesto Neda Rački, Zagreb za fotografiju Povratak Sherlocka Holmesa / Gary Lovisi, 2. mjesto Đoko Glušica, Rijeka za fotografiju Starac i more / Ernest Hemingway, 3. mjesto Aleksandar Gospić, Zadar za fotografiju Bilježnica / Nicholas Sparks

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo za izložbu Fotoilustracija izabrani su sljedeći autori i fotografije: Popis svih odabranih fotografija za KSD izložbu "Fotoilustracija"

Izložba Fotoilustracija

KSD 2018.

U natječaju koji je trajao od 15. ožujka do 13. travnja 2018. sudjelovalo je 79 autora s ukupno 203 prijavljene fotografije. Tema natječaja je bila Moja knjižnica. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Dunja Holcer i Aleksandra Šutalo nagrađeni su sljedeći autori: 1. mjesto - Zoran Gladoić, Split; 2. mjesto - Mario Kociper, Dugo Selo; 3. mjesto - Snježana Brus, Požega.

Izložba Moja knjižnica + Noć knjige u Požegi, 2018. — izložba

KSD 2017.

U natječaju koji je trajao od 6. ožujka do 1. travnja 2017. sudjelovao je 91 autor s ukupno 221 prijavljenom fotografijom. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Maja Žebčević Matić i Aleksandra Pavlović nagrađeni su sljedeći autori i fotografije: 1. mjesto Lara Lutring za fotografiju Dobriša Cesarić, Vjetru, 2. mjesto Marija Mrkojević za fotografiju Antun Gustav Matoš, Lamentacije i 3. mjesto Dina Mlinac za fotografiju Ghjacumu Thiers, Odiseji.

Popis svih odabranih fotografija za KSD izložbu "Probudi me!"

Noć knjige 2017. + Izložba Knjiga Svaki Dan 2017.

KSD 2016.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2016. sudjelovao je 101 autor iz cijele Hrvatske s 200 prijavljenih fotografija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su PETAR STARČEVIĆ (Ja jesam knjiga, ja jesam naslovnica, ja jesam glavni lik), VLADIMIR MANDIĆ (Crni mačak /možda i mačka/) i MARIO RADAKOVIĆ (Volim čitanje). Izložba s 28 fotografija iz natječaja otvorena u Noći knjige 2016., 22. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi. Izložba je bila mobilna. Nosili su je učenici srednjih škola iz Požege. Gostovanje izložbe u 2016. godini: Gradska knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice.

Noć knjige 2016. + Izložba Knjiga Svaki Dan 2016.

KSD 2015.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2015. sudjelovao je 106 autora iz cijele Hrvatske s 264 prijavljene fotografije. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su Zvonimir Tanocki (Vinkovci), Miroslav Babić (Zagreb), Tomislav Veić (Zagreb). Izložba s 81 fotografijom iz natječaja postavljena je i otvorena u Noći knjige 2015., 23. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

Pregled fotografija na izložbi KSD 2015.

Galerija fotografija s otvorenja izložbe u Noći knjige 2015.

KSD 2014.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2014. sudjelovao je 85 autora iz cijele Hrvatske s dvjestotinjak prijavljenih fotografija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su Dijana Nazor (Zagreb), Srđan Savković (Split) i Zlatko Morić (Rijeka). Izložba s pedesetak fotografija iz natječaja postavljena je u suradnji s Hrvatskim fotosavezom, a otvorena u Noći knjige 2014., 23. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

Galerija fotografija s otvorenja izložbe u Noći knjige 2014.