Rezultati foto natječaja “Knjiga svaki dan 2019.”

U natječaju koji je trajao od 01. ožujka do 10. travnja 2019. sudjelovalo je 126 autora s ukupno 349 prijavljenih fotografija. Tema natječaja je bila Fotoilustracija.

Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Marina Vujčić, Alis Marić i Aleksandra Šutalo nagrađeni su sljedeći autori i fotografije:

1. mjesto
Neda Rački, Zagreb

za fotografiju Povratak Sherlocka Holmesa / Gary Lovisi

2. mjesto
Đoko Glušica, Rijeka

za fotografiju Starac i more / Ernest Hemingway

3. mjesto
Aleksandar Gospić, Zadar

za fotografiju Bilježnica / Nicholas Sparks

Prema izboru predsjednice prosudbenog povjerenstva Aleksandre Šutalo za izložbu Fotoilustracija izabrani su sljedeći autori i fotografije: Popis svih odabranih fotografija za KSD izložbu "Fotoilustracija"

Izložba fotografija "Fotoilustracija" iz foto natječaja Knjiga svaki dan 2019. bit će otvorena 23. travnja 2019. u okviru programa Noć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Na otvorenju izložbe bit će organizirano i uručivanje nagrada nagrađenim autorima te priznanja autorima čiji su radovi uvršteni u izložbu.

Program Noći knjige: Noć Knjige 2019. u Požegi - Facebook događaj

Gradska knjižnica i čitaonica Požega zahvaljuje svim autorima na sudjelovanju u foto natječaju, a pobjednicima i odabranima za izložbu čestita!

Prosudbeno povjerenstvo izrazito pohvaljuje ovogodišnje autore na vrlo kvalitetnim radovima.

U Požegi, 15. travnja 2019.
Ur.broj. 17 - 81 - 2019

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega,
Aleksandra Šutalo, dipl.knjiž.

Pratite nas na Facebook-u

Nagrade

Paket 1. mjesto

• novčana nagrada 1.000,00 kn
• godišnja članarina u knjižnici
• poklon paket knjiga izdavačke kuće Hena Com
• poklon sponzora Krauthaker
• poklon Foto Kaća — nagrađena fotografija u okviru
• diploma

Paket 2. mjesto

• godišnja članarina u knjižnici
• poklon paket knjiga izdavačke kuće Hena Com
• poklon sponzora Krauthaker
• poklon Foto Kaća - nagrađena fotografija u okviru
• diploma

Paket 3. mjesto

• godišnja članarina u knjižnici
• poklon paket knjiga izdavačke kuće Hena Com
• poklon sponzora Krauthaker
• poklon Foto Kaća - nagrađena fotografija u okviru
• diploma

Autorska prava, korištenje fotografija i odgovornost

Gradska knjižnica i čitaonica Požega (u daljnjem tekstu: Organizator) ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve sporove vezane uz vlasništvo, odnosno autorska prava nad fotografijama koje sudionici pošalju Organizatoru radi sudjelovanja u natječaju i izložbi. Autorska i srodna prava pripadaju sudionicima – autorima fotografija, a Organizator stječe pravo korištenja fotografija u svrhu natječaja i izložbe te njihove promidžbe bez plaćanja ikakve naknade. Organizator može fotografije koristiti i u promidžbene svrhe za svoju djelatnost bez plaćanja naknade.

Potpora

Program se održava uz potporu Ministarstva Kulture RH.

Suradnici / sponzori / donatori

           

ARHIVA

Knjiga svaki dan 2018.

U natječaju koji je trajao od 15. ožujka do 13. travnja 2018. sudjelovalo je 79 autora s ukupno 203 prijavljene fotografije. Tema natječaja je bila Moja knjižnica. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Dunja Holcer i Aleksandra Šutalo nagrađeni su sljedeći autori: 1. mjesto - Zoran Gladoić, Split; 2. mjesto - Mario Kociper, Dugo Selo; 3. mjesto - Snježana Brus, Požega.

Izložba Moja knjižnica + Noć knjige u Požegi, 2018. — izložba

ARHIVA

Knjiga svaki dan 2017.

U natječaju koji je trajao od 6. ožujka do 1. travnja 2017. sudjelovao je 91 autor s ukupno 221 prijavljenom fotografijom. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Maja Žebčević Matić i Aleksandra Pavlović nagrađeni su sljedeći autori i fotografije: 1. mjesto Lara Lutring za fotografiju Dobriša Cesarić, Vjetru, 2. mjesto Marija Mrkojević za fotografiju Antun Gustav Matoš, Lamentacije i 3. mjesto Dina Mlinac za fotografiju Ghjacumu Thiers, Odiseji.

Popis svih odabranih fotografija za KSD izložbu "Probudi me!"

Noć knjige 2017. + Izložba Knjiga Svaki Dan 2017.

Knjiga svaki dan 2016.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2016. sudjelovao je 101 autor iz cijele Hrvatske s 200 prijavljenih fotografija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su PETAR STARČEVIĆ (Ja jesam knjiga, ja jesam naslovnica, ja jesam glavni lik), VLADIMIR MANDIĆ (Crni mačak /možda i mačka/) i MARIO RADAKOVIĆ (Volim čitanje). Izložba s 28 fotografija iz natječaja otvorena u Noći knjige 2016., 22. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi. Izložba je bila mobilna. Nosili su je učenici srednjih škola iz Požege. Gostovanje izložbe u 2016. godini: Gradska knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice.

Noć knjige 2016. + Izložba Knjiga Svaki Dan 2016.

Knjiga svaki dan 2015.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2015. sudjelovao je 106 autora iz cijele Hrvatske s 264 prijavljene fotografije. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su Zvonimir Tanocki (Vinkovci), Miroslav Babić (Zagreb), Tomislav Veić (Zagreb). Izložba s 81 fotografijom iz natječaja postavljena je i otvorena u Noći knjige 2015., 23. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

Pregled fotografija na izložbi KSD 2015.

Galerija fotografija s otvorenja izložbe u Noći knjige 2015.

Knjiga svaki dan 2014.

U foto natječaju Knjiga svaki dan 2014. sudjelovao je 85 autora iz cijele Hrvatske s dvjestotinjak prijavljenih fotografija. Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva prva tri nagrađena autora bili su Dijana Nazor (Zagreb), Srđan Savković (Split) i Zlatko Morić (Rijeka). Izložba s pedesetak fotografija iz natječaja postavljena je u suradnji s Hrvatskim fotosavezom, a otvorena u Noći knjige 2014., 23. travnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi.

Galerija fotografija s otvorenja izložbe u Noći knjige 2014.